Knyttet armbånd med vedhæng af dekoreret krympeplast -

Knyttet armbånd med vedhæng af dekoreret krympeplast -

Inspiration: 14501

Fra: 24,50 kr

Til: 458,45 kr

Samlet pris: 0,00 kr

Inkl. moms

Lagerstatus: På lager

Fra: 24,50 kr

Til: 458,45 kr

Dette kreative projekt styrker børns talklogskab ved at gøre brug af matematik. Vedhænget i krympeplast krymper ca. 40 %, og derfor skal børnene gøre brug af for eksempel procent- eller brøkregning, når den endelige størrelse på vedhænget og dets huller skal udregnes. Til sidst skal armbåndets længde beregnes.
Guide step 1
Step 1.
Vedhængets størrelse beregnes i forhold til, at krympeplast krymper til ca. 40%. (Gå evt. matematisk til værks og benyt procentregning, brøkregning eller ligning) Tegn den ønskede kontur og grafik op på en papirkladde. Brug en sort tusch.
Guide step 2
Step 2.
Læg et stykke krympeplast med den matte side øverst over kladden. Streg op og mal med farveblyanter.
Guide step 3
Step 3.
Klip ud med en saks og lav hul i hver side med en hultang. (Husk, at hullerne også krymper).
Guide step 4
Step 4.
Krymp vedhænget ved 170°C i alm. ovn. (Processen er, at vedhænget krøller sig sammen. Når det er ca. 40% af normalstørrelsen, retter det sig ud igen og er færdigkrympet. Hold øje gennem ovnlågen.)
Guide step 5
Step 5.
I satinsnor klippes 2 x 1 m og 2 x 30 cm. (Brug evt. ny farve for hver længde). Træk den ene af de korte snore igennem et af vedhængets to huller. Sæt herefter vedhænget fast i et clipboard. Med den ene af de lange snore knyttes omkring den dobbeltlagte snor i vedhænget.
Guide step 6
Step 6.
Knyt til ønsket længde fra vedhængets øje. Her er der knyttet ca. 5 cm. (For hjælp til teknikken - se ide nr. 12499 på vores smykkeskole).
Guide step 7
Step 7.
Vedhænget vendes med modsatte ende ned og monteres med den anden af de to korte snore. Med den sidste af de lange snore gentages knytningen med identisk længde.
Guide step 8
Step 8.
Den ene af de to snore i hver side hæftes under det knyttede stykke med en broderinål.
Guide step 9
Step 9.
Afslutning: Snorene lægges parallelt, og der knyttes et lille stykke med en ny snor omkring disse.
Guide step 10
Step 10.
Enderne fra den nye snor, der er brugt til afslutningen hæftes under det færdigtknyttede stykke ved brug af en broderinål.
Guide step 11
Step 11.
Enderne klippes til og bindes med knude.
Guide step 12
Tal-klog
Logisk-matematisk viden. Styrkes ved aktiviteter hvor børnene skal bruge deres evner til at bruge matematik i praksis (men også når de leger med talteori, ligninger, geometri, topologi).

Køb varerne til idéen

Samlet pris: 0,00 kr

Inkl. moms