9+

Pixel art med rya

Pixel art med rya

Inspiration: 15147

Fra: 34,95 kr

Til: 240,80 kr

Samlet pris: 0,00 kr

Inkl. moms

Lagerstatus: På lager

Fra: 34,95 kr

Til: 240,80 kr

Dette kreative projekt styrker børns fornemmeklogskab, idet børnene kombinerer personligt design, eksperiment og et gammelt håndværk som ryasyning efter eget forlæg. Dermed dannes grundlaget for innovativ tankegang.
Guide step 1
Step 1.
Start med det sidste først: Den ramme, motiverne skal monteres i, danner udgangspunkt for størrelse på ryastoffet (og det antal ryaknuder, der kan sys). Mål op, tæl huller (vi har talt til 19), og tegn pixelportrætter på ternet papir. (Alternativt kan der startes med simple symbolmotiver, indtil børnene får styr på selve teknikken at sy rya).
Guide step 2
Step 2.
Klip ryastof, så der er 1,5 – 2 cm ekstra rundt i kanten - og feltet der kan sys på måler 11x11 cm. Sæt malertape på kanterne, hvilket letter arbejdet betydeligt for børnene. Motivet overføres til stoffet med fx tusch.
Guide step 3
Step 3.
Da dette syprojekt fungerer 1:1, d.v.s. en pixel er en ryaknude, skal hver ryaknude laves over 1 tern. Vælg selv, om der startes fra oven eller forneden på arbejdet (det nemmeste for børn er nok at starte forneden som her vist)
Guide step 4
Step 4.
Mellem hver ryaknude slås garnet omkring en pind - fx en bred ispind. Jo bredere, jo længere frynser efterfølgende. Her vist, hvor der er startet i toppen af ryastoffet.
Guide step 5
Step 5.
Halve/smalle ispinde kan også bruges, hvis frynserne ønskes meget korte. Drop evt. at klippe nogle af løkkerne op.
Guide step 6
Step 6.
Lad børnene freestyle og eksperimentere. Her er garn fx erstattet af plastposer klippet i tynde strimler, og grønt plastiknet fra klementiner er anvendt som effekt.
Guide step 7
Step 7.
Mal collagerammer, og lad tørre.
Guide step 8
Step 8.
Sæt dobbeltklæbende tape i collagerammens bund. Fjern tapens beskyttelsespapir, og montér ryabilledet i rammen.
Guide step 9
Step 9.
Eksempel på enkelt symbolmotiv med både korte og lange frynser. Et fint projekt at starte med, hvis man ikke har prøvet ryasyning før.
Guide step 10
Fornemme-klog
Intuitiv viden. Styrkes ved aktiviteter hvor børnene skal bruge deres evner til at fornemme, hvad der (måske) vil ske, og ved at tankelæse og tænke synkront.

Køb varerne til idéen

Samlet pris: 0,00 kr

Inkl. moms