Redekasse - byg selv -

Redekasse - byg selv -

Inspiration: 13428

Fra: 21,95 kr

Til: 453,80 kr

Samlet pris: 0,00 kr

Inkl. moms

Lagerstatus: På lager

Fra: 21,95 kr

Til: 453,80 kr

Redekassen er lavet af savede trælister, samlet med trælim og søm. Indflyvningshul er boret med boremaskine, monteret med kopbor.

Guide step 1
Step 1.
Natur-klog (naturalistisk viden): Børns naturklogskab udvikles, når børnene ser og aktivt deltager i projekter, der har at gøre med årstidernes vekslen.
Guide step 2
Step 2.
Krops-klog (krops-kinæstetisk): Vidste du, at børns kropskloghed stimuleres, når de bruger værktøj?
Guide step 3
1.
Print måltegningen på redekassen, der findes som en særskilt pdf-fil til denne ide. Til selve kassen bruges 4 trælister á 10,5 x 37 cm op.Til tag bruges træliste på 5 x 37 cm.
Guide step 4
2.
Mål, tegn og sav trælisterne til efter tegningen.
Guide step 5
3.
Øverst på kassens bagstykke bores et hul til ophæng, foruden et lille hul i bundstykket som dræn - fx i hjørnet. Med kopbor bores også indflyvningshul i kassens forstykke min. 20 cm fra bund, da det giver bedst ly og plads til redebygningen. Følg tegningen og se foto.
Guide step 6
4.
Redekassen samles efter tegningens anvisning. Delene limes sammen med trælim og sættes i spænd med skruetvinge, enhånds.
Guide step 7
5.
Tag: De tre trælister, der udgør taget limes sammen, side mod side på langs. Herefter fastgøres et stykke træ på 9,5 x 9,5 cm. Dette placeres 4 cm fra den ene af tagets langsider.
Guide step 8
6.
Ved alle kassens samlinger slås søm i.
7.
Redekassen er nu klar til at blive malet og/eller lakeret, hvis det ønskes. Brug vejrbestandig lak.
8.
OBS! Det er placering af redekassen og hulstørrelsen på indflyvningshullet, der afgør hvilke fugle, der flytter ind. I dette eksempel er indflyvningshullet på 32 mm. På nettet oplyser ornitologer specifikt om dette. Søg lokalt.
Mønsterark
Vedhæftet fil: Hent den her

Køb varerne til idéen

Samlet pris: 0,00 kr

Inkl. moms