Gipsgaze fisk med plastik i maven

Gipsgaze fisk med plastik i maven

Inspiration: 15682

Fra: 15,50 kr

Til: 1.452,55 kr

Samlet pris: 0,00 kr

Inkl. moms

Lagerstatus: På lager

Fra: 15,50 kr

Til: 1.452,55 kr

Lav fisk af hønsenet, gipsgaze og plastaffald. Form kyllingetråd som en fisk og fyld den med plastik. Beklæd fisken med gips, som males. Lav et hul i fiskens mave, så plastaffaldet kan ses. Tilføj evt. talebobler, der lægger op til samtale om plastik i verdenshavene. Dette er et oplagt projekt for børn til arbejdet med FNs verdensmål 14: Livet i havet.
Guide step 1
Step 1.
Start med at samle plastaffald fra husholdningen, der skal bruges som fyld i fiskene. Plast, som har været i forbindelse med madvarer, skal naturligvis rengøres.
Guide step 2
Step 2.
Klip et stykke kyllingetråd på ca. 60-70 cm med bidetang. Buk det på midten.
Guide step 3
Step 3.
Lav fiskens hale ved at klemme sammen ca. 6-10 cm inde i den ende, hvor trådenderne samles. Buk de skarpe afklippede ender ind, så de ikke stikker. Lav fiskens hoved i modsatte ende ved at klemme sammen som vist på billedet.
Guide step 4
Step 4.
Lav et kighul i maven ved at flette sort garn ind i kyllingetråden, så der dannes en cirkel på ca. 7-8 cm i diameter. Bind en knude og klip enderne af.
Guide step 5
Step 5.
Fyld fisken med plastaffald. Læg plastikposer, bobleplast m.m. i bunden og læg de små plastemner ovenpå, så de ses gennem kighullet. Klip evt. større plastemner mindre. Beklæd herefter fisken med bred malertape, men undgå at beklæde kighullet. Fastgør evt. finner af karton og beklæd dem med malertape.
Guide step 6
Step 6.
Lav hul i toppen af fisken med en spids saks og træk en stor løkke af vindseltråd igennem til senere ophæng. Tjek om fisken hænger lige. Der skal måske forsøges flere gange, før hullet er placeret det rigtige sted.
Guide step 7
Step 7.
Tag engangshandsker på. Klip gipsgaze i passende størrelser, dyp i vand og beklæd fisken. Glat ud undervejs. Start på bagsiden og lad fisken tørre lidt, inden der fortsættes på forsiden. Undgå at beklæde kighullet i maven. Beregn ca. 1 rulle gipsgaze pr. fisk og tørretid er min. 1 døgn.
Guide step 8
Step 8.
Mal fisken med fx A-color akrylmaling. Mal først bagsiden og lad denne side tørre helt, inden forsiden males.
Guide step 9
Step 9.
Lav fiskens øjne ved at duppe hvid dækkende maling på for- og bagside med en rund skumstencil pensel. Lad tørre.
Guide step 10
Step 10.
Klip evt. en taleboble i karton efter skabelon, mens øjnene tørrer. Skriv en udmelding om plastforurening i verdenshavene med sort Plus Color tusch. Lav fiskens øjne færdig med samme tusch.
Guide step 11
Step 11.
Sæt snor til ophæng i fisken og lav hul øverst i taleboblen, som trækkes på snoren.
Guide step 12
Varianter
Skabelon
Vedhæftet fil: Hent den her

Køb varerne til idéen

Bidetang , 1 stk.

Samlet pris: 0,00 kr

Inkl. moms